Appel-amandelcake

De recepten die ik op Groen en gelukkig plaats zijn tot nu toe allemaal suikervrij geweest. Ik was nu op zoek naar nieuwe inspiratie: veel gezonde baksels bevatten dezelfde soort ingrediënten (havermout! banaan! lijnzaad!) en ik wilde iets anders. Bovendien ben ik een enorme zoetekauw en kan ik echt wel genieten van een zak snoep of een mierzoet gebakje.

Ik wil wel graag gezond eten. Het is voor mij dus de kunst om een balans te vinden. Dit keer dus een recept mét suiker, maar wel maar een half kopje. Je kunt voor het recept verschillende suikervervangers gebruiken, zoals palmbloesemsuiker of honing. Het is maar net wat je lekkerder vindt (wat uiteindelijk doet het in je lichaam allemaal hetzelfde als kristalsuiker). Ik kan me voorstellen dat de cake ook zoet wordt als je er een hele rijpe banaan (zo één met zwarte spikkels op de schil) in doet. Wat mij betreft mag alles, als je er maar van geniet! In de cake zitten ook veel gezonde dingen, zoals volkoren meel, amandelen (één van de gezondste noten) en er zit helemaal geen boter of olie in. Je kunt 'm nog gezonder maker door er noten en zaden aan toe te voegen. En na dit zoete uitstapje ga ik weer op zoek naar nieuwe gezonde bakinspiratie. Hebben jullie nog tips?

Tijdens het bakken werd ik nog even creatief en ontwierp ik een nieuw logo voor Groen en gelukkig 🙂

In dit artikel van Radar kun je trouwens lezen over het verschil tussen gewone suiker en alternatieve suikers.

Tekst voor zoekmachine

Vooraf

5 minuten

Bereiding

20-30 minuten

Portie

10-12 plakjes cake

Maaltijd

Snack

Benodigdheden

Scherp mesje
Mengkom
Garde
Springvorm of cakevorm
Maatbekers voor cups

Ingrediënten

2 eieren
1/2 cup suiker (of alternatief)
1/2 cup kwark
1 theelepel vanille-extract
1/2 theelepel bakpoeder
Snuf zout
1 cup volkoren tarwemeel
1/2 cup amandelmeel
1 grote of 2 kleine appels

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Vet een springvorm of cakeblik in of bekleed deze met bakpapier.

3. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. (En eet het schilletje op, want dat is lekker).

4. Mix de eieren en suiker. Mix daar ook de kwark en de vanille goed doorheen.

5. Voeg bakpoeder, zout, volkoren meel en amandelmeel toe en meng goed door.

6. Roer de stukjes appel erdoor. Doe het mengsel in de bakvorm en verdeel goed.

7. Bak 20-30 minuten, tot de satéprikker die je erin prikt er droog uit komt. Is de prikker nog nattig, bak de cake dan nog wat langer.

8. Laat even afkoelen voor je 'm aansnijdt, en geniet ervan!

Tekst voor zoekmachine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.