Halloween gevulde paprika’s (vegan)

Komend weekend is het Halloween. Mijn vriend is hier helemaal gek van, dus ik wil hem graag verrassen met een Halloween diner. Heeft hij zijn Halloween en kan ik mijn creativiteit lekker kwijt. Win-win situatie dus.

Halloween Gevulde Paprika's

Vooraf

-

Bereiding

1 uur

Portie

4 porties

Maaltijd

Diner

Benodigdheden

Keukenmachine
Hapjespan of wok met deksel
Pollepel
Klein scherp mesje

Ingrediënten

4 oranje paprika's
1 blikje tomatenblokjes
1 of 2 chilipepers, afhankelijk van hoe pittig je het wil maken
1 ui
1 blik chilibonen
200 gr seitan, in stukjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel chilipoeder
zout en peper naar smaak

partjes limoen en gehakte koriander, voor het serveren

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Pureer de tomatenblokjes samen met de peper(s). Fruit de ui en de knoflook. Bak de komijn, oregano en chilipoeder mee tot de aroma's goed los komen.

3. Voeg de seitan toe en verwarm het. Voeg de bonen en de tomaten/peperpuree toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan

4. Snij ondertussen het bovenste kapje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit. Snij vervolgens met een klein mesje een gezichtje uit. Let op dat je de gaten niet te groot maakt, anders komt de chili eruit lopen. Je kunt ook een boon in elk oog steken om dit te voorkomen.

5. Breng de chili op smaak met zout en peper en vul de paprika's hiermee. Zet de kapjes weer op de paprika's en zet deze op een bakblik bekleed met bakpapier in de oven. Na 20-30 minuten zijn de paprika's gaar. Strooi er verse koriander overheen en serveer met partjes limoen.

Wil je het extra spookachtig maken? Serveer de paprika's op zwarte rijst en maak er door tomatensaus of sambal een extra "bloederig" geheel van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *