Halloween Pompoen Koekjes [Vegan]

Vandaag is het Halloween! Maak daarom deze superschattige pompoen koekjes.

Pompoen koekjes, bron: One Green Planet

Vooraf

-

Bereiding

1 uur

Portie

15 koekjes

Maaltijd

Snack

Benodigdheden

Oven en bakplaat
Bakpapier
Kom
Staafmixer
(au bain marie) pannetje
Pollepel
Saté of cocktailprikker

Ingrediënten

Deeg:
75 gr tarwebloem
75 gr speltbloem
1/2 theelepel bakpoeder
85 gr kokosbloesemsuiker
60 gr boter
110 gr pompoen, in blokjes gesneden
45 pompoenpitten

Chocolade:
30 gr cacaopoeder
50 gr kokosolie
2 eetlepels ahornsiroop
1/4 theelepel vanille-extract
Snufje zout

De koekjes bakken:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Stoom de pompoenblokjes en zet opzij om af te koelen.

3. Doe de gestoomde pompoen, de boter en de kokosbloesemsuiker in een kom. Pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel.

4. Voeg beetje bij beetje de tarwebloem, speltmeel en bakpoeder toe en meng met een houten lepel tot je een zacht en consistent deeg hebt. Het zal een beetje plakkerig zijn, maar dat is prima. Als het te plakkerig is, kun je een ​​beetje extra bloem toevoegen. Laat het deeg 10 minuten rusten.

5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 15 kleine balletjes van het deeg en druk ze voorzichtig plat. Bak gedurende 15 minuten.

6. Versier elk koekje met drie pompoenpitten door deze met de puntige kant in de bovenkant van het koekje te steken.

Versieren met chocola:
1. Meng de kokosolie, cacaopoeder, vanille, ahornsiroop en een snufje zout samen in een kom. Verwarm dit al roerende au bain marie tot een glad geheel.

2. Doop een satéprikker of cocktailprikker in de chocolade en maak zo gezichtjes van je pompoen koekjes.

Als je nog wat over hebt van de chocolade, dan kun je dit in een vormpje gieten en in de vriezer zetten. Wanneer het hard is, heb je superlekkere chocolaatjes voor een later moment (of nu)! Hou de chocolaatjes in de vriezer, tot het moment dat je ze wil gaan eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *