Romige Pompoensoep Cappuccino [vegan]

Pompoensoep is één van mijn favoriete gerechten. Ik vind het heerlijk om knus soep te eten als het buiten koud is. Lekker opwarmen! Je kunt eindeloos variëren met pompoensoep. Maak hem lekker vol of pittig of maak er eens cappuccino van! Succes gegarandeerd.

Pompoensoep cappuccino

Vooraf

-

Bereiding

45 minuten

Portie

6 koppen soep

Maaltijd

Lunch, diner

Benodigdheden

Soeppan
Pollepel
Plank
Scherp mes
Mixer
Mengkom

Ingrediënten

1 kg pompoen
1 liter groentenbouillon
1 grote ui
3 trostomaten
Olijfolie
4 teentjes knoflook
2-3 eetlepels kerrie of curry
Stukje gemberwortel van 2 cm, fijngeraspt
1 chilipeper, fijngesneden met pitjes!
Peper en zout
Blikje kokosmelk (400 ml)
Paprikapoeder

1. Snij de pompoen en tomaten in blokjes. De schil kun je laten zitten.

2. Verhit olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook.

3. Voeg de tomaat, pompoen, chilipeper, curry en gemberwortel toe en bak vervolgens de pompoen in ongeveer 5 minuten beetgaar.

4. Voeg de bouillon toe en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.

5. Pureer de soep met een staafmixer en laat de soep nog een tijdje pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

6. Haal ondertussen het vaste gedeelte uit de kokosmelk en klop dit met een mixer tot een lobbig geheel. Voeg eventueel wat van het kokoswater toe wanneer je het nog te stevig vindt. De rest van de kokosmelk kun je door de soep roeren.

7. Schenk de soep in kopjes of mooie glazen, doe er een toef kokosroom op, strooi er wat paprikapoeder overheen en geniet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.