Supersnelle erwtensoep van doperwtjes [vegan]

Soep! En in de winter liefst erwtensoep, maar niet iedereen kan de smaak waarderen. Ik maak graag deze doperwtensoep in plaats van de traditionele erwtensoep met rookworst. Hiermee sta ik niet langer 3 uur in de keuken, maar zet ik binnen een handomdraai een heerlijke soep op tafel. En wat vind je van de prachtige kleur? Wat mij betreft een heel stuk vrolijker dan die ondefinieerbare snert-kleur.

Doperwtensoep

Vooraf

5 minuten

Bereiding

20 minuten

Portie

4 borden

Maaltijd

Lunch, diner

Benodigdheden

Pan
Lepel om te roeren
Knoflookpers
Staafmixer

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
450 gr (diepvries) doperwtjes
1 liter tuinkruidenbouillion
100 ml (veganistische) kookroom
4 takjes munt

1. Fruit de ui en de knoflook.

2. Voeg de doperwtjes toe en laat dit 2 minuten meebakken.

3. Pluk je blaadjes van de takjes munt en voeg deze toe. Bewaar de topjes als garnering.

4. Voeg de bouillon toe en laat het geheel koken toe de doperwtjes gaar zijn.

5. Pureer de soep met de staafmixer.

6. Garneer de soep met de room en munttopjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.