Top 10 tips om afval te verminderen

Waste is only waste if we waste it

Heb je de documentaire The Clean Bin Project al gezien? Jen en Grant hebben een top 10 tips samengesteld om afval te reduceren.

1. Stop met het gebruiken van plastic tasjes

Ik weet dat iedereen dit wel weet - ze verkopen tegenwoordig stoffen tassen in elke supermarkt - maar toch, elke keer dat ik in de rij voor de kassa sta, zie ik iemand zonder herbruikbare tas. Maak een regel voor jezelf. Geen plastic tasjes. Als je je tas bent vergeten, koop dan niks (kom later terug mét tas) of vervoer je boodschappen zonder tas. Heb altijd een pocket-size tas bij je wanneer je gaat shoppen of gewoon de deur uit gaat - je weet nooit wanneer je iets kan kopen.

2. Richt een recycle-hoek in op een handige plek

Dit klinkt als een klein ding, maar het heeft een grote impact! We merkten dat als we bakken voor oud papier, glas en textiel naast elkaar hadden in de keuken, er een grotere kans was dat we het daadwerkelijk deden. Wanneer we naar beneden moesten lopen en buiten elke keer als we een blikje wilden recyclen, doe je dat minder snel. Dit zijn allemaal "droog" recyclebare materialen, dus eventueel gewassen en wel zal het niet ruiken. Wees niet bang om ze buiten een container te verzamelen. Als je dit doet in een mooie set manden, is er een grotere kans dat mensen vragen wat je met dit systeem aan het doen bent en kun je je kennis over recycling kennis delen.

3. Composteer!

Dit is de meest effectieve manier om je afval te verminderen. Veel van ons afval is composteerbaar organisch materiaal. Dat hoef je niet bij het afval te gooien. Als je goed composteert hoeft compost niet te ruiken en hoef je maar de helft van stinkend afval buiten te zetten! Je kunt een klein "wormenhotel" maken of kopen voor op het balkon of in keuken, of een grotere voor buiten. Compost is heel voedzaam voor planten.

4. Recycle

Recycle alles wat je kunt. Ik bedoel dan ook echt alles. Kijk op de website van jouw gemeente om te weten wat je waar kunt inleveren. Wijd een klein onderzoek om te zoeken naar alternatieve recyclers - sommige kleinere kruidenierszaken zijn blij met jouw "afval" en ook (basis)scholen kunnen nog wel wat met bijvoorbeeld eierdozen. We vinden het handig om een lijst aan de binnenkant van een keukenkastje te plakken met alle adresjes. Vergeet niet dat zelfs klein afval, zoals bioscoopkaartjes, recyclebaar zijn en samen toch een berg vormen.

5. Probeer verpakkingen voor eenmalig gebruik te vermijden

En ik heb het niet alleen over koffiekop van Starbucks of de Kiosk. Wanneer je 's ochtends het huis uit gaat zonder lunch, is het vrij duidelijk dat je dit later op de dag gaat kopen, dus neem hiervoor alvast een verpakking en wat bestek mee. Wat wij doen is een paar "to-go kits" in de auto houden, samen met onze tassen van stof. Koop je iets simpels als een stuk pizza of een muffin die je meteen zult eten, vraag gewoon om het meteen in je hand aan te geven.

6. Controleer de verpakking voordat u kopen

Dit is er ook één die gemakkelijk klinkt, maar ook gemakkelijk te vergeten is. Je kunt (na het onderzoekje) een lijstje ter herinnering in je portemonnee bewaren waarop staat welke verpakkingen je kunt recyclen. Als een verpakking niet recyclebaar is, maken wij de keuze om het product niet te kopen. We proberen ook om voor "zuivere" verpakkingen zoals glas te gaan, in plaats van samengestelde producten zoals tetrapaks die moeilijk te recyclen zijn.

7. Koop tweedehands producten

Naast dat je geld bespaart, komen deze eerder geliefde producten meestal zonder verpakking. Wie zegt dat je een gloednieuwe broodbakmachine of koekenpan nodig hebt. Er zijn er al miljoenen van en veel van hen hebben behoefte aan een nieuw thuis.

8. DIY (do it yourself)

Je kunt een verrassend aantal dingen zelf maken (en flink wat geld besparen op hetzelfde moment). Van brood tot kleding tot wasmiddel. Online zijn er heel wat tips te vinden.

9. Doe kennis op

Lees over recycling en afval vrij leven om te leren hoe anderen dit doen. Kijk The Story of Stuff, een geanimeerde korte film over de cyclus van afval en consumeren die je ogen opent. Zoek op het internet naar informatie over afval. Er is veel informatie die je kunnen helpen om afval te verminderen.

10. Laat bedrijven weten wat je vindt

Laat je de verpakking achter bij de kassa of stuur het terug naar de fabrikant. Het schrijven van een brief of het bellen van een bedrijf heeft veel impact; Ik krijg bijna altijd een reactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.