Wie zijn wij

Wij geloven dat we elkaar kunnen inspireren en uitdagen om groener en gelukkiger te leven, zodat duurzaamheid mainstream wordt en we nog heel lang van deze wereld kunnen genieten.

Groen en gelukkig biedt een breed platform over duurzaamheid, waarbij alle belangrijke thema’s op één website te vinden zijn, met elke dag nieuwe gratis artikelen.

Groen en gelukkig is een groeiend platform waar lezers, schrijvers en bedrijven elkaar kunnen vinden en van gedachten kunnen wisselen om samen tot actie te komen om de wereld beter te maken. Mensen met een wereld verbeterende visie, vinden hier een podium.

Margit - Oprichter

Margit Végh

Margit werkte 7 jaar in de zorg. Ze heeft verschillende functies uitgeprobeerd, maar werd er van geen een echt gelukkig. Uiteindelijk werd zij overspannen. Voor haar een heel duidelijk teken dat het roer om moest. Om op zoek te gaan naar haar passie en drijfveren. Op zoek naar waar ze wel blij van wordt.

Ze besloot gewoon te gaan doen wat ze leuk vindt en haar hart te volgen. Dat klinkt heel vaag en dat is het ook. Het betekende dat ze stopte met haar werk als projectleider, dat ze de camino de Santiago ging lopen en dat ze uiteindelijk deze blog oprichtte. Ze deed wat op dat moment goed voelde, zonder een duidelijk doel voor ogen te hebben. Een experiment en nieuwsgierig naar wat er naar boven zou komen.

Iets zei haar dat ze dit moest gaan doen en vol overgave heeft ze zich erop gestort. Geen idee waar dit schip strand, maar een tropisch eiland lijkt haar wel wat. Of schrijven wel haar ding zou zijn wist ze niet eens, maar ze liet zich niet tegenhouden. Voor het eerst sinds tijden voelt ze zich weer als een spons, hongerig naar nieuwe dingen. Hoe moet je eigenlijk schrijven? Hoe werkt het met social media? Wat is HTML-taal? Eén groot leerproces en ze kwam erachter dat het meeste gewoon te leren is en bovendien helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Ga ervoor en je verbaast jezelf.

Wat meteen heel duidelijk was, is dat het moest gaan over groen en gelukkig leven. Ze hoopt mensen te kunnen inspireren, iets met hen te delen en hen enthousiast te maken. Tegelijkertijd wil zijzelf geïnspireerd worden, nieuwe dingen leren en haar leven op die manier verrijken. Want groen en gelukkig leven is gewoon een kwestie van beginnen.

Fiona - blogger

Fiona van Kessel

Fiona is een student journalistiek die naast haar studie druk bezig is als freelancer op het gebied van lifestyle en duurzaamheid. Zij zoekt graag dingen tot de bodem uit en heeft dan ook een passie voor onderzoeksjournalistiek. Als echte allround journalist houdt ze van schrijven, filmen, monteren, bloggen en is ook fotografie voor haar niet onbekend.

Tijdens haar stage bij Industrielinqs Pers en Platform heeft zij geschreven voor verschillende (technische)vakbladen, waaronder Duurzaam Geproduceerd, iMaintain en Petrochem. Hier heeft zij veel kennis opgedaan over duurzame iniatieven binnen en buiten het bedrijfsleven. Supergaaf dus dat deze getalenteerde dame schrijft voor Groen en gelukkig!

In haar vrije tijd bezoekt zij graag samen met haar studententheaterclub verschillende voorstellingen in de Utrechtse Schouwburg. Daarnaast kickbokst ze graag, maar is ook zelden te vinden zonder een boek in haar tas. Van theater tot duurzaamheid, van een gezellig terras tot het nieuws van de dag, er is weinig wat Fiona's interesse niet kan wekken.

Van Fiona kun je artikelen verwachten die dieper ingaan op wat duurzaamheid nu eigenlijk inhoudt. Wat is het nut van plastic afval scheiden en waarom is het erg als bijen uitsterven? Ze gaat haar best doen deze vragen beantwoorden. Heb jíj een vraag voor Fiona? Stuur een mail naar info@groenengelukkig.nl

Eva van den Heuvel

Eva is een foodie in hart en nieren. Zij weet overal inspiratie in te vinden en deelt haar recepten graag met jou!