Berry

Ik heb een interview met Daniel Poolen in Amsterdam. Dat is meteen een goede reden voor een review van een leuk tentje dat ik nog niet ken. Dit keer is dat Berry, die sinds anderhalf jaar op de Bilderdijkkade in Amsterdam is gevestigd. Strawberry Earth vestigde hier en vond een plek waar je lekkere koffie kan drinken een goede aanvulling. Ze boden hiermee eigenaar Tiemen Gerritsma de mogelijkheid om zijn droom waar te maken.

Wat is het concept?

Berry is de huiskamer van de buurt. Tussen de heerlijke geuren zul je je meteen thuis voelen. Je gaat naar Berry voor zelfgemaakte sappen, boterhammen, taart en een kop goede koffie.

Welke sfeer vind je er?

Berry is er heel huiselijk, warm, toegankelijk en straalt gezelligheid uit. Het interieur is een combinatie van tweedehands, hout en groen. Berry heeft maar ruimte voor een aantal tafeltjes. In het weekend gaan de tussendeuren open en is het twee keer zo groot. Als het mooi weer is, kun je lekker op het terras zitten. Het is de ideale plek om met iemand bij te kletsen. Mensen die achter hun laptopje in hun eigen wereldje zitten, proberen ze hier te vermijden. Geen gratis Wi-Fi dus. Een tijdschrift of een lekker boek lezen wordt hier wel aangemoedigd. Er is zelfs een grote kast om boeken te ruilen. Even terug naar het computerloze tijdperk en gewoon genieten van de geuren, smaken en goed gezelschap.

Variatie op de kaart

Alles dat op de kaart staat wordt zoveel mogelijk bereid met biologische ingrediënten, dat is het belangrijkste uitgangspunt bij Berry. De kaart is niet heel groot, maar er is een mooie balans tussen ontbijt, lunch en zoete dingen. Vooral vegetariërs kunnen hun hart ophalen. Voor de vleeseter is er minder keuze, maar die kunnen wel gaan voor één van de lekkerste tien broodjes van Amsterdam, volgens Culy.nl. Uiteraard is er sojamelk voor in je cappuccino als je liever geen zuivel hebt. Eet je suikervrij? Berry heeft het voor je.

Smaak gerechten

De smaak is precies zoals het eruit ziet, heerlijk! Het gebak en de quiche is homemade, je wordt hier vertroeteld.

Prijs/ kwaliteit

De prijzen die Berry hanteert zijn heel schappelijk. Je betaalt hier een normale prijs voor de bio-variant vol liefde. Daar worden we blij van!

Service/ bediening

Doordat Berry zo klein is, is de service persoonlijk. Ontbijt mag je ook eten in de middag, daar doen ze niet zo moeilijk over. Heb je meer gekregen dan je op kan, dan kun je het mee naar huis.

Extra bonuspunten

Berry maakt gebruik van duurzame energiebronnen en de zaak wordt verlicht door middel van LED's.
Al het afval wordt gescheiden.
Er wordt gebruik gemaakt van groene schoonmaakmiddelen.
Berry slaat vooral een grote slag in de zaak zelf. Ze hebben geen monoverpakkingen. De rietjes zijn biologisch afbreekbaar. De vloer is duurzaam, er zit natuurverf op de muren en bijna alle meubelen zijn tweedehands. De planten zijn biologisch gekweekt.

Wil je Berry voor altijd bij je hebben? Dat kan! Koop een - fairtrade en eco cotton - tas, helemaal in het thema van Berry, gemaakt met de milieuvriendelijke zeefdrukkunsten van Superette.

We love Berry berry much!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.