Inmiddels kan niemand er meer onderuit dat vlees eten slecht is voor het milieu. Arjen Lubach heeft er laatst nog een satirisch betoog over gehouden. Een dagje geen vlees eten OK, maar een kerstdiner zonder gevulde kalkoen, heerlijk gebraad of een visje is wel heel karig, toch? Misschien kunnen de fijne recepten van Elle Eten je overtuigen dat een vegetarisch kerstdiner heel feestelijk kan zijn.
Wij kunnen niet wachten om de recepten uit te proberen. De foto's zijn een genot om naar te kijken en laten meteen zien hoe je de vegetarische gerechten op een feestelijke manier op kunt dienen. Kerst zonder vlees saai? Niet met deze gerechten!
Voorgerechten
Artisjoksoep met korianderolie en kaaswafels
Bietengnocchi met gorgonzolasaus en waterkers
Blauwe bessen omringd door hun natuurlijke omgeving
Pompoentjes gevuld met tomme de savoie
Groentebouillon met gelei van lente ui [vegan]
Kruidensalade met rode basilicum ingemaakte bietjes en blauwe druiven [met vegan optie]
Presse de legumes
Rösti met vacherin mont d'or
Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips
Kruidige rodekoolsoep met gember
Hoofdgerechten
Pittige quinoa met paddenstoelen, cavolo nero en kastanjes [vegan]
Groene asperges in aardappelcrêpes met fontina paddenstoelen en salie
Wellington met stilton, snijbiet en walnoten
Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas
Tajine van kikkererwten, spruiten en kastanjes [vegan]
Soufflérol met blauwe kaas en spinazie
Paddenstoelentaartje
Stamppotje van truffelaardappels met sjalottenjus
Pie met pompoen en paddenstoelen
Eekhoorntjesbrood en gepocheerde truffelmeringue
Bijgerechten
Gratin van knol kool en pompoen
Knolpuree met taleggio en tijm-broodkruim
Snacks en hapjes
Little gem met tuinbonen-muntpuree
Eet smakelijk!