Energy bars [Vegan]

Ik werk niet in de stad waarin ik woon, dus ik zit dagelijks een tijdje in de trein. Vooral op weg naar huis rond etenstijd kan ik dan trek krijgen. En laat de stations nou de perfecte plek zijn om in een hongerige opwelling een verkeerde keuze te maken. Koekjes, chips, friet, koffie met siroop of slagroom en ga zo maar door. Af en toe is zoiets echt niet erg, maar als je elke dag onderweg bent én een zoetekauw is het wel gevaarlijk om aan deze verleidingen bloot te staan... Er zijn natuurlijk wel gezonde opties te vinden op het station: een van mijn favorieten zijn de Nak'd bars, een soort energyrepen gemaakt met dadels en noten. Deze repen heb ik nu ook eens zelf gemaakt, en wat blijkt? Ze zijn dan nóg lekkerder! Nu neem ik dus een zelfgemaakte reep mee zodat ik na m'n werk nog iets lekkers én gezonds te eten heb in de trein!

Tekst voor zoekmachine

Vooraf

-

Bereiding

5-10 minuten

Portie

3 repen

Maaltijd

Snack

Benodigdheden

Keukenmachine
Rechthoekige schaal o.i.d.
Plastic folie

Ingrediënten

4-5 dadels
30 gram ongezouten pecannoten
30 gram rauwe en ongezouten cashewnoten
1/4 theelepel kaneel

óf

4-5 dadels
20 gram ongezouten pecannoten
20 gram rauwe en ongezouten cashewnoten
20 gram gemalen kokos
20 gram gedroogde cranberry's (liefst ongezoet)

1. Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine en maal het fijn. Voel aan het mengsel of het genoeg plakt. Zo nee, voeg dan nog een dadel toe.

2. Bekleed een schaal of vorm met plastic folie en leg het mengsel hierop.

3. Pers het mengsel tussen de plastic folie samen in een vorm die je leuk vindt.

4. Koel een paar uur in de koelkast, snijd daarna in repen of andere vormpjes en verpak apart (anders plakt het teveel aan elkaar).

Omdat ze zo lekker zijn heb ik ook nog andere varianten bedacht, zoals met gedroogde ananas, abrikozen, gember of pistachenoten. De dadels zijn het bindmiddel, verder kun je variëren met de andere ingrediënten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.