Koken in de kas

Binnenkort gaat Sharon trouwen, maar voordat dat gebeurt moet er natuurlijk een vrijgezellenfeest zijn. We hebben de aankomende bruid (en onszelf) flink in het zweet geholpen door te gaan paaldansen. Dat bleek een total body workout! Het is hilarisch om dit met een groep vriendinnen te doen en in de meest charmante posities in de paal te hangen. Blauwe plekken, spierpijn en trek gegarandeerd! Aan de eerste twee dingen is weinig te doen, maar onze honger lieten we stillen bij De Groene Schuur in Groessen. Daar deden we een Pakistaanse kookworkshop.

De kookstudio blijkt ín de kas te zijn. We worden er hartelijk ontvangen door Ferdinand en zijn vrouw Anja, met een kopje muntthee met citroenmelisse, supergoede combi! Ferdinand blijkt ontzettend gepassioneerd over zijn vak. Alles wat je wilt weten over groenten weet hij je te vertellen. De Pakistaanse Aisa is de masterchef die ons helpt zo authentiek mogelijk te koken. Wij kunnen haar vervolgens helpen met het leren van de Nederlandse taal, vertelt ze.

In drie groepen werden we over de drie keukens verdeeld om hamburgertjes, bladerdeeghapjes en tandoori-kip te maken, samen met heerlijke salades, dip en brood. Alle groenten kwamen natuurlijk meteen van de kwekerij. Voor de vega's onder ons werd er van alles (behalve de kip) een vegatarische versie gemaakt. Wat fijn om te koken met superverse producten! Nadat we ons weer in het zweet hadden gewerkt, stond de tafel ineens vol met heerlijk geurende gerechten. Voor de garnering werden ter plekke eetbare bloemen in de kas geplukt. Verser kan niet!

Met zo'n groep meiden bij elkaar kan de streekwinkel, die bij de kas hoort, niet overgeslagen worden. Voor we vertrekken worden lekkere olies, sapjes en kleine cadeautjes meegenomen. Ook kun je hier natuurlijk groenten, fruit en kruiden uit de streek vinden.

Heb je ook zin gekregen in een kookworkshop bij De Groene Schuur? Kijk dan op de website www.degroeneschuur.nl

2 Comments

 • Chris
  Chris Reply

  super leuk idee dit zeg!

  • Avatar
   Margit Reply

   Dank je wel Chris! Leuk dat je een reactie stuurt 🙂 Laat je het weten als je er geweest bent?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.