Tomaat knoflook dip

Toen ik in Spanje de Camino de Santiago liep, kwam ik de Spanjaard Raúl tegen. Hij bood aan om Spaans voor me te koken. Na een lange wandeldag zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen. Naast een heerlijke stoofschotel, aten we vooraf wat hapjes om de spijsvertering op gang te brengen. Raúl leerde mij de meest gemakkelijke en snelste dip ooit maken. Wanneer ik deze maak, waan ik me meteen weer in Spanje.

Vooraf

-

Bereiding

1 minuut

Portie

+/- 100 ml

Maaltijd

Spread of dip

Benodigdheden

Keukenmachine

Ingrediënten

1 tomaat
1 teentje knoflook

Snij de tomaat in tweeën en haal het harde groene deel eruit. Doe de tomaat, samen met het teentje knoflook, in de keukenmachine. Pureer deze tot een gladde massa. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe. Buen provecho!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.