1-31 oktober: VeganChallenge

Bron: Vegan Challenge

Denk je er al een tijdje over na om vegan te gaan, maar moet je nog even een drempel over? Dan is de VeganChallenge wellicht iets voor jou. De VeganChallenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, opgezet door een aantal gepassioneerde idealisten die graag een steen(tje) bijdragen aan een diervriendelijkere wereld. Zij doen dit op vrijwillige basis, allemaal naast onze baan of studie, met een klein budget vanuit de vereniging. Hoewel je uiteraard iedere dag van het jaar kunt beginnen met vegan eten wordt de VeganChallenge twee keer per jaar georganiseerd. Tijdens deze maand kun je een dagelijkse nieuwsbrief verwachten met recepten voor ieder moment van de dag. Via sociale media en onze buddymap kun je in contact komen met andere deelnemers aan de VeganChallenge. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis!

Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Daarom zijn alle recepten in onze dagmenu’s geheel supermarktfriendly: ze sturen je niet naar prijzige bio winkels of exotisch ruikende toko’s. Je kunt er zelf natuurlijk altijd voor kiezen om je eigen vegan dagmenu samen te stellen, of om wel uitgebreid te gaan foodshoppen.

Ze proberen onze recepten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij het doorsnee Nederlandse eetpatroon, met hier en daar een spannend nieuw gerecht – want de plantaardige keuken heeft zoveel meer te bieden dan een agv’tje (aardappels, groente & vegaburger)! Ook vinden zij het belangrijk om te laten zien dat je makkelijk vegan taart, koekjes en uitgebreide brunches kunt bereiden.

Veganistisch eten zou beter zijn voor dieren, mensen, milieu en de gezondheid.

Meer weten over de VeganChallenge?

Op de website van VeganChallenge vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.