Afval bestaat niet

Oud en Nieuw BNN

Van fietswiel naar lamp en van olietank naar salontafel. ‘Afval bestaat niet!’, dat is het motto van de tien creatieve klussers die met zichzelf én elkaar de strijd aan gaan in het nieuwe BNN-programma Oud en Nieuw. Wie maakt het mooiste design uit oude meuk?

De deelnemers zijn ontwerpers, meubelmakers en kunstenaars die buitengewoon vaardig zijn met het meest uiteenlopende gereedschap. Twee volle dagen gaan ze tot het uiterste om hun concurrenten af te troeven. Welke objecten vallen in de smaak bij de strenge jury en wie moet zijn of haar gereedschapskist pakken?

Iedere aflevering zoeken de vakmannen en -vrouwen op een ‘schatzoekplek’ -een oud ijzerwerf, een scheepssloperij, een afvalverwerkingsbedrijf of een authentieke kringloopwinkel- naar spullen om te bewerken. Vinden ze hun pareltjes tussen de berg rotzooi? De opbrengst gaat mee naar de werkplaats, waar ieder een werkbank heeft en de beschikking over een perfect uitgeruste houtbewerkingsruimte en een plaats waar metaal onder handen genomen kan worden. Met een schuin oog op hun concurrenten moeten ze keihard aan de slag om met hun ontwerp indruk te maken op de jury.

Oud en Nieuw, onder leiding van presentator Dennis Storm, is vanaf 2 november iedere maandag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Bronnen:
BNN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.