Dit is zo'n recept wat je altijd wel kan maken, omdat je (ik tenminste) de ingrediënten altijd wel in huis hebt. Of je vervangt het één en ander. Ander fruit, rozijnen in plaats van cranberries, andere soort meel.
Het is een cake zonder toegevoegde suikers (hoewel de cranberries in mijn variant wel gezoet zijn...), die wel lekker zoet is vanwege het fruit.
Het recept is gebaseerd op de appel-banaantaart die ik vond op www.voorgeschoteld.com!
Vooraf
5 minuten
Bereiding
35 à 45 minuten
Portie
12 plakken cake
Maaltijd
Snack
Ontbijt
Lunch
Benodigdheden
Oven
Mengkom
Lepel
Ovenschaal
Bakpapier en/of klein beetje kokosolie om de schaal mee in te vetten
Ingrediënten
140 gram havermout
80 gram boekweitmeel (of andere soort meel)
60 gram gebroken lijnzaad
450 milliliter water of rijst-, soja-, of amandelmelk
2 geprakte bananen
2 appels, geschild en in blokjes gesneden
Handje bosbessen
2 handjes gedroogde cranberries
Snuf kaneel
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie en bekleed eventueel met een vel bakpapier om er zeker van te zijn dat de cake uit de vorm komt.
3. Roer de havermout, het meel, het lijnzaad, de bananen en het water of de melk goed door elkaar. Voeg ook de appel, bosbessen, cranberries en kaneel toe.
4. Bak de cake 35-45 minuten. Check met een mesje of de cake gaar is. Snijd in stukken en eet als fijne snack of als lekker ontbijtje.