Lancering en workshop Compostgilde – winactie!

Composteren

Vrijdag 27 november lanceert het Compostgilde haar website. Dit doen ze door middel van een korte presentatie over thuiscomposteren en buurtcomposteren. Aansluitend kun je meedoen aan een workshop wormenbak maken. Lees verder om kans te maken op een gratis workshop!

Het Compostgilde wil consumenten en beleidsmakers laten zien dat thuiscomposteren een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van het afvalprobleem, en aan de vergroening van de stad. Met hun website en activiteiten maken ze het consumenten makkelijk zelf aan de slag te gaan.

Thuiscomposteren kan al op een klein balkon of zelfs in een meterkast. Daarmee lever je direct een bijdrage aan een beter milieu. Bovendien is het leuk om te doen en krijg je er eerste klas compost en plantenvoeding voor terug.

Thuiscomposteren wordt gezien als de meest logische manier om duurzaam met je afval om te gaan. In Basel, waar decentraal composteren actief gepromoot en ondersteund wordt doet wel 50% van de bewoners mee! In Brussel streeft men naar 20%. Het compostgilde neemt de Brusselse doelstelling over: Wij gaan voor 20% decentraal composteren in 2020, en roepen beleidsmedewerkers, politici en consumenten op de handschoen op te pakken.

In Amsterdam bestaat 29 % van het restafval uit groente en fruit. Dat is gemiddeld 79,4 kg per persoon per jaar. Dit is de grootse fractie van al het restafval. Als slechts 10% van de Amsterdammers thuis of in de wijk gaat composteren bespaart dat 6.528.482 kg afval per jaar. Dat zijn 5.440 vrachtwagenritjes.

Bronnen:
Afvalketen in beeld, grondstoffen uit Amsterdam, gemeente Amsterdam, oktober 2015
Emission of greenhouse gases from home aerobic composting, anaerobic digestion and vermicomposting of household wastes in Brisbane (Australia), 2010, Yiu C Chan, Rajiv K Sinha and Weijin Wang
Infofiche afval, leefmilieu Brussel

Praktische gegevens lancering en workshop

Vrijdag 27 november
15:00 Lancering website
15:30 Start workshop
17:00 Afsluiting door Noordoogst, met desgewenst rondleiding over het terrein.

Locatie: Stadslandbouwproject Noordoogst, Meteorenweg 272 1035 RN Amsterdam

Wil je zeker zijn van een plekje bij de workshop, geef je dan op via deze link.

LIEVER EEN PLEKJE VOOR DE WORKSHOP WINNEN?

Doe mee met de winactie en maak kans op gratis deelname aan de workshop, inclusief materialen en wormen.

Wat moet je doen?
Laat hieronder weten waarom jij de workshop wilt winnen.

Je kunt meedoen met de winactie tot donderdag 26 november, 16.00 uur. De winnaar sturen we een mailtje. Ook zal het bekend worden via Facebook en Twitter wie er gewonnen heeft. Hou ons dus in de gaten 🙂

Heel veel succes!

7 Comments

 • Avatar
  Mevr. Mus Reply

  Jaaaa, hoog tijd om hopelijk àlle Amsterdammers aan het composteren te krijgen. Deze Amsterdammer is er in ieder geval graag bij!

  • Avatar
   Margit – Oprichter Reply

   Helemaal mee eens, mevrouw Mus! Bedankt voor je reactie, aan het eind van deze middag gaan we een winnaar kiezen.

 • Avatar
  Johan van Blokland Reply

  Er moet meer gecomposteerd worden om de afvalstroom en de CO2 in de lucht te verminderen.

  • Avatar
   Margit – Oprichter Reply

   Goed streven, daar gaan we voor!

 • Avatar
  Marike Reply

  Beste Redactie van Groen&Gelukkig 🙂 Ik zou heel graag de workshop willen winnen want ik vind het zo naar dat ik al mn gft afval nu in de prullenbak moet gooien terwijl in een wormenbak ik het natuurlijke ecosysteem zn gang kan laten gaan en zodoende mij leven weer wat groener en gelukkiger kan maken. Ik blij, jij blij, wij blij en de wormen blij!

 • Avatar
  Margit – Oprichter Reply

  Allemaal heel erg bedankt voor het meedoen aan de winactie. We hebben een winnaar gekozen! Inmiddels heeft mevrouw Mus een mail ontvangen. Heel veel plezier met de workshop. Degenen die niet hebben gewonnen kunnen natuurlijk een hoop horen en leren over composteren tijdens de lancering van de website. Wil je meedoen aan de workshop? Geef je dan op via http://balkonton.nl/product/workshop-wormenbak-maken/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.