Bananenbrood

Terwijl ik dit schrijf ruikt mijn huis naar verrukkelijk bananenbrood. En ik baal, want ik moet tot morgenmiddag wachten tot ik 'm mag eten. Dan trakteer ik het bananenbrood namelijk op mijn werk als een verlaat verjaardagsfeestje. Bananenbrood is geschikt als verjaardagstraktatie, want ook de variant zonder suiker en boter is enorm lekker. Als je goed rijpe bananen gebruikt (dat ze eigenlijk al helemaal zwart zijn, nog donkerder dan op de foto) hoeft er ook echt geen suiker meer bij.

Gezond bananenbrood

Vooraf

10 minuten

Bereiding

45-60 minuten

Portie

10-12 plakjes

Maaltijd

Ontbijt
Snack
Lunch

Benodigdheden

Mengkom
Mixer
Keukenmachine
Cakevorm
Spatel of lepel

Ingrediënten

3 overrijpe bananen
50 gram dadels
3 eieren
100 gram volkorenmeel (of amandelmeel als je glutenvrij wilt bakken)
50 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
Handje ongebrande walnoten (of andere noten)
Klein handje rozijnen
Snuf zout
evt. kaneel/koekkruiden/vanille (naar smaak)

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier.

3. Maal de havermout fijn in de keukenmachine zodat je havermoutmeel krijgt. Zet dit even apart.

4. Mix de bananen en dadels goed door elkaar in de keukenmachine. Schenk dit mengsel in een mengkom.

5. Mix de eieren en een snuf zout goed luchtig met behulp van een mixer.

6. Doe de eieren, het bakpoeder en het havermout- en volkorenmeel erbij en mix dit door elkaar met een spatel, garde of lepel.

7. Voeg de rozijnen, noten en evt. kruiden toe en roer er goed doorheen.

8. Bak 45-60 minuten, tot de satéprikker die je erin prikt er droog uit komt. Is de prikker nog nattig, bak de cake dan nog wat langer.

9. Laat even afkoelen voordat je 'm aansnijdt. Wacht niet te lang want je huis ruikt zo lekker dat je dat ook niet vol zal houden. Als je je toch in kunt houden kun je als het brood wat droger wordt het even toasten en met een klein laagje boter opeten.

gezond bananenbrood rijpe bananen
gezond bananenbrood met noten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.