Dierenencyclopedie enveloppen

Voorheen behoorde ik tot de dierenencyclopedie Dieren in de wildernis. Als bladzijde in een boek uit de jaren '60 had ik mijn waarde verloren. De informatie die ik bood was ouderwets en bovendien pakte niemand mij meer op sinds er een computer in huis kwam. We stonden te verstoffen, maar in ieder geval hadden we nog een dak boven ons hoofd. Tot de dag dat we achteloos op straat werden gedumpt. Zwervend vrijgesteld aan alle ellende van de wereld. Ik voelde me waardeloos.

Dierenencyclopedie gevonden op straat

Het ligt er maar net aan wie je tegenkomt. Na een tijdje in de brandende zon te hebben gelegen, werd ik opgepikt door Margit. Zij bood mij een solocarrière als enveloppe. Daar had ik nooit van durven dromen! Ik stel mezelf al voor als ster van de poststukken, eyecatcher op verjaardagen en bruiloften en blijmaker eerste klas. Dankzij deze mogelijkheid voel ik me beter dan ooit!

Voorkant enveloppen

Voorkant enveloppen

Achterkant enveloppen

Achterkant enveloppen

Als je een enveloppe met plaatje per post wilt versturen, zorg dan altijd voor een etiket waar je het adres op schrijft.

4 Comments

 • Avatar
  liesbeth Reply

  Gaaf!! Misschien wel leuk idee om de geboortekaartjes in te versturen. Hoe doen we dat dan met de adressen?

  • Avatar
   Margit Reply

   De adressen schrijf je op een etiket dat je op de enveloppen plakt. De reden waarom je de adressen niet direct op de enveloppen kan schrijven, is dat er voldoende contrast moet zijn tussen het adres en de enveloppe, zodat de adressen goed leesbaar zijn.
   Voor geboortekaartjes is het leuk om voor jonge dieren te gaan, voor een eenduidig thema.

 • Eva
  Eva Reply

  Dit ziet er heel tof uit!

  • Avatar
   Margit Reply

   Thanks! 🙂 Met de etiketten kun je leuke grapjes uithalen. Zo krijg je bijvoorbeeld, in het geval met het hert, een “gecensureerd” dier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.