Ik probeer zo min mogelijk brood te eten, omdat ik me daar niet zo lekker bij voel. Wanneer ik wel brood eet ben ik gehaast of heb ik te weinig inspiratie voor iets anders. Brood is gewoon gemakkelijk. Op een gegeven moment was ik daar klaar mee en ben ik opzoek gegaan naar een recept voor havermoutbrood. Het beste van dit recept is dat dit binnen no time in de oven staat en dat je dan alleen nog maar hoeft te wachten. Supersimpel!
Vooraf
5 minuten
Bereiding
45 minuten
Porties
12 plakjes
Maaltijd
Lunch of snack
Benodigdheden
Bordje
Vork
Grote kom
Mixer met deeghaken
Bakvorm
Ingrediënten
250 gram havermout
30 gram gebroken lijnzaad
30 gram pompoenpitten
2 eetl kaneel
3 eieren
180 ml sojamelk
1 banaan
beetje olijfolie voor het invetten
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in. Prak de banaan en doe alle ingrediënten in de mengkom. Meng met de mixer alle ingrediënten door elkaar, giet het in de bakvorm en zet het voor 50 minuten in de oven. Laat het even afkoelen voor je het brood uit de vorm haalt. Eet je het brood niet in één keer op? Je kunt het gemakkelijk invriezen.
Het is leuk om te variëren. Gebruik eens haver-,rijst- of amandelmelk, andere pitten of voeg noten en rozijnen toe. Ik at het brood met spinaziebladeren, kaas en zelfgemaakte hummus.