Koken en eten met seizoensgroenten is goed voor je gezondheid en het milieu. Seizoensgroenten zijn supervers, er zitten meer vitamines en mineralen in en de milieubelasting is laag doordat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van energie voor het stoken van kassen en het vervoeren over lange afstanden van de voedingsmiddelen. Dit alles geldt uiteraard ook voor fruit. Bekijk hier de zomergroentenkalender.
Zomergroenten verkrijgbaar in juni
Aardappelen
Andijvie
Artisjok
Asperges
Bloemkool
Broccoli
Doperwtjes
Groene selder
Koolrabi
Kropsla
Paddenstoelen
Prei
Prinsessenbonen
Raap
Radijs
Savooiekool
Spinazie
Spitskool
Tomaten
Uien
Venkel
Warmoes
Wortelen
Zomergroenten verkrijgbaar in juli
Aardappelen
Andijvie
Artisjok
Aubergine
Bleekselder
Bloemkool
Broccoli
Chinese kool
Courgette
Groene selderij
Knolselderij
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Maïs
Paddenstoelen
Paprika
Pompoen
Prei
Prinsessenbonen
Radijs
Raapstelen
Rode biet
Rodekool
Savooiekool
Snijbonen
Spinazie
Spitskool
Tomaten
Uien
Warmoes
Witte kool
Wortelen
Zomergroenten verkrijgbaar in augustus
Aardappelen
Andijvie
Artisjok
Aubergine
Bleekselderij
Bloemkool
Broccoli
Chinese kool
Courgette
Groene selderij
Knolselderij
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Maïs
Paddenstoelen
Paprika
Pompoen
Prei
Prinsessenbonen
Raap
Raapstelen
Radijs
Rammenas
Rode biet
Rodekool
Savooiekool
Snijbonen
Spinazie
Spitskool
Tomaten
Uien
Venkel
Warmoes
Witte kool
Wortelen