Koffie scrub voor een stralende huid. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig!

Ik heb een droge huid, maar deze scrub doet hem weer stralen. Het beste is dat je maar 2 ingrediënten nodig hebt, waarvan je er 1 normaal gesproken misschien wel weggooit. Koffieprut kun je supergoed hergebruiken. Je hoeft het alleen maar even te laten drogen. Dat is niet alleen goedkoop, maar op deze manier komen er ook geen plastics in het riool terecht.

Olijfolie zorgt voor meer elasticiteit en staat bekend om een helende werking.
Koffie is kalmerend voor de huid en verkwikkend voor de geest.
Deze scrub schijnt ook nog eens goed te zijn tegen cellulitis.

Koffie scrub

Ingrediënten

Droge koffieprut
Olijfolie

Het maken van de scrub is ontzettend gemakkelijk, een kind kan de was doen. Mix een gelijke hoeveelheid koffie en olijfolie door elkaar. Je kunt een grotere hoeveelheid maken en de scrub bewaren in een luchtdichte pot. Als je maar een klein beetje koffie hebt kunnen sparen, kun je de scrub maken voor direct gebruik.

Zorg dat je huid schoon is en vrij van make-up. Breng voorzichtig de scrub aan met roterende bewegingen, waarbij je de kwetsbare huid rond je ogen met rust laat. Hier kun je wel wat olijfolie aanbrengen, maar het scrubben kun je beter laten. Laat de scrub even intrekken nadat je je huid afspoelt met water. Je zult direct merken dat je huid zacht aanvoelt, net alsof je een facial hebt gehad. Heerlijk verwenmomentje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.