Plasticvrij reizen

In Nederland komt schoon en vers water gewoon uit de kraan. Wanneer je in het buitenland bent, is dit niet altijd het geval. Ik kocht altijd gebotteld water wanneer kraanwater niet drinkbaar was. In het kader van zo min mogelijk plastic gebruiken, zit me dit niet helemaal lekker. In Azië zie je bijvoorbeeld regelmatig vrachtwagens voorbij komen met grote balen afvalflesjes. Dat moet toch anders kunnen. Met deze tips hoop ik je een beetje op weg te helpen.

Koop groot in

Wanneer je water koopt in grote flessen van bijvoorbeeld 5 liter, koop je veel minder plastic dan wanneer je elke keer een klein flesje van een halve liter koopt. Deze grote fles gebruik je vervolgens om een kleiner flesje elke keer bij te vullen. Helemaal goed als je je slijtvaste flesje van thuis meeneemt. Scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Vul bij bij tappunten

Steeds vaker zie je in het buitenland tappunten waar je water kunt bijvullen. Hierdoor wordt het kopen van waterflessen overbodig. Vraag de locatie waar je verblijft waar je deze punten kunt vinden. Overweeg eens om een waterzak van huis mee te nemen om nog minder plastic te gebruiken.

Download de Dopper app om gratis drinkwaterpunten over de hele wereld te vinden.

Gebruik een waterfilter

Soms is het niet handig grote flessen water te kopen of heb je geen mogelijkheden om water te kopen. Maar ook als je plastic tot het minimum wilt beperken, is deze tip voor jou! In verschillende outdoorwinkels verkopen ze filtersystemen om zoet water drinkbaar te maken. Daar kun je kraanwater voor gebruiken, maar ook gewoon water uit de natuur. Ideaal voor avonturiers in de wildernis. Goede waterfilters verwijderen vrijwel alle bacteriën, parasieten en virussen.

Heb je zelf nog goede tips? Deel ze hier onder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.