Guiltfree bounty’s

Ik vind het eigenlijk onzin dat je je schuldig zou moeten voelen als je eens iets lekkers neemt. Maar toch heb ik het vaak. Dat patatje of die XL bounty die van te voren zo'n goed idee leek, geeft je uiteindelijk alleen een slecht gevoel. Dat heb ik niet bij deze fantastische guiltfree bounty's! En deze zijn echt nog veel lekkerder dan de kleverige mierzoete kokosfantasie uit de supermarkt!

Het recept voor deze healthy bountyballen komt van www.uitpaulineskeuken.nl en is geperfectioneerd door mijn vriendin Gitta!

Vooraf

3 uur dadels wellen

Bereiding

10 minuten + laten opstijven in de koelkast

Portie

12 stuks

Maaltijd

Snack

Benodigdheden

Staafmixer of keukenmachine
Mengkom
Bakpapier
Schaal
Pan met kokend water
Vork

Ingrediënten

6 dadels
125 gram gemalen kokos
200 gram pure chocolade

1. Laat de dadels minimaal 3 uur van tevoren weken in een bakje met water. Hierdoor worden ze erg zacht en ze zetten iets op.

2. Pureer de dadels met een paar eetlepels van het weekvocht glad in de keukenmachine of met een staafmixer.

3. Meng de dadelpasta met de kokos. Als het te los is en niet goed aan elkaar plakt, voeg dan wat water of gesmolten kokosolie toe.

4. Vorm met natte handen balletjes van het dadel-kokosmengsel, ongeveer ter grootte van een 2-euromunt. Je kan trouwens ook de 'echte' bounty-vorm maken! Leg ze op een stuk bakpapier en laat ze 30-60 minuten opstijven in de koelkast.

5. Smelt de chocola au bain-marie. Au bain-marie is in een schaal boven een pan met kokend water. Zorg dat de schaal het water niet aanraakt. Zo zorg je ervoor dat de chocolade niet verbrand tijdens het opwarmen. Op YouTube staan veel filmpjes met instructies!

6. Rol de bounty's met behulp van een vork door de gesmolten chocolade. Leg de bounty's weer op het bakpapier en laat dit opstijven in de koelkast tot de chocolade hard is. Voor dat ze de koelkast in gaan kun je er nog wat geraspte kokos op strooien (zoals op de foto).

7. Zorg er dan voor dat je de bounty's niet allemaal in één keer op eet. Maar bescherm ze ook met je leven, want iedereen die ze proeft zal ze direct allemaal op willen eten. Want zo goed zijn ze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.