Pompoensoep is één van mijn favoriete gerechten. Ik vind het heerlijk om knus soep te eten als het buiten koud is. Lekker opwarmen! Je kunt eindeloos variëren met pompoensoep. Maak hem lekker vol of pittig of maak er eens cappuccino van! Succes gegarandeerd.
Vooraf
-
Bereiding
45 minuten
Portie
6 koppen soep
Maaltijd
Lunch, diner
Benodigdheden
Soeppan
Pollepel
Plank
Scherp mes
Mixer
Mengkom
Ingrediënten
1 kg pompoen
1 liter groentenbouillon
1 grote ui
3 trostomaten
Olijfolie
4 teentjes knoflook
2-3 eetlepels kerrie of curry
Stukje gemberwortel van 2 cm, fijngeraspt
1 chilipeper, fijngesneden met pitjes!
Peper en zout
Blikje kokosmelk (400 ml)
Paprikapoeder
1. Snij de pompoen en tomaten in blokjes. De schil kun je laten zitten.
2. Verhit olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook.
3. Voeg de tomaat, pompoen, chilipeper, curry en gemberwortel toe en bak vervolgens de pompoen in ongeveer 5 minuten beetgaar.
4. Voeg de bouillon toe en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.
5. Pureer de soep met een staafmixer en laat de soep nog een tijdje pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
6. Haal ondertussen het vaste gedeelte uit de kokosmelk en klop dit met een mixer tot een lobbig geheel. Voeg eventueel wat van het kokoswater toe wanneer je het nog te stevig vindt. De rest van de kokosmelk kun je door de soep roeren.
7. Schenk de soep in kopjes of mooie glazen, doe er een toef kokosroom op, strooi er wat paprikapoeder overheen en geniet!