Soms schuilt er ineens een chefkok in mijn vriend en zet hij de meest lekkere gerechten op tafel. Vanwege het herfstige weer maakte hij dit keer een heerlijke Spaanse linzensoep, sopa de lentejas, maar wel met een Hollandse boterham met kaas 🙂 Ook ineens zin om je lentejas aan te doen?
Vooraf
Evt. een nacht de linzen wellen
Bereiding
1 uur
Portie
5 borden
Maaltijd
Lunch of diner
Benodigdheden
Pan
Lepel
Ingrediënten
1 blik linzen
4 aardappelen, geschild en in blokjes
1 winterwortel, in halve plakjes
1 stengel bleekselderij, in plakjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 liter bouillon
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 laurierblad
1 eetlepel citroensap
Zout en peper
Olie
Eventueel: vegetarische worst in blokjes of bekijk dit recept om zelf vegetarische chorizo te maken
1. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie.
2. Voeg de komijn, laurier en paprikapoeder toe en bak even mee tot de aroma's los komen.
3. Doe de linzen en bouillon in de pan en laat dit zo'n 20 minuten koken.
4. Voeg de aardappel en wortel toe en laat dit 10 minuten koken voor je de bleekselderij erbij doet.
5. Laat het geheel 10 minuten koken.
6. Breng het gerecht op smaak met citroensap, zout en peper.
Buen provecho!