Sopa de lentejas (linzensoep)

Soms schuilt er ineens een chefkok in mijn vriend en zet hij de meest lekkere gerechten op tafel. Vanwege het herfstige weer maakte hij dit keer een heerlijke Spaanse linzensoep, sopa de lentejas, maar wel met een Hollandse boterham met kaas 🙂 Ook ineens zin om je lentejas aan te doen?

Sopa de Lentejas

Vooraf

Evt. een nacht de linzen wellen

Bereiding

1 uur

Portie

5 borden

Maaltijd

Lunch of diner

Benodigdheden

Pan
Lepel

Ingrediënten

1 blik linzen
4 aardappelen, geschild en in blokjes
1 winterwortel, in halve plakjes
1 stengel bleekselderij, in plakjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 liter bouillon
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 laurierblad
1 eetlepel citroensap
Zout en peper
Olie

Eventueel: vegetarische worst in blokjes of bekijk dit recept om zelf vegetarische chorizo te maken

1. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie.

2. Voeg de komijn, laurier en paprikapoeder toe en bak even mee tot de aroma's los komen.

3. Doe de linzen en bouillon in de pan en laat dit zo'n 20 minuten koken.

4. Voeg de aardappel en wortel toe en laat dit 10 minuten koken voor je de bleekselderij erbij doet.

5. Laat het geheel 10 minuten koken.

6. Breng het gerecht op smaak met citroensap, zout en peper.

Buen provecho!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.