Kijktip:The True Cost

Dit is een verhaal over kleding. Het gaat over de kleren die we dragen, de mensen die ze maken en de impact die de industrie heeft op onze wereld. De prijs van kleding is al jaren aan het afnemen, terwijl dit steeds meer ten koste gaat van mens en het milieu. The True Cost is een baanbrekende documentaire over fast fashion en de gevolgen ervan. Het vraagt ons om er echt eens bij stil te staan: wie betaalt de prijs voor onze kleding?

Gefilmd in landen over de hele wereld, van de felverlichte catwalks naar de donkerste sloppenwijken. Met interviews met 's werelds toonaangevende beïnvloeders, waaronder Stella McCartney, Livia Firth en Vandana Shiva. The True Cost is een ongekend project dat je de ogen doet openen door je het verhaal te vertellen van de mensen die onze kleren maken en de plaatsen te laten zien waar onze kleren vandaan komen.

The True Cost trailer

Wil je het na het zien van deze trailer of film anders doen? Ga dan eens naar de volgende websites voor tips en tricks.

De Schone Kleren Campagne
Rank a brand

3 Comments

  • Avatar
    Liesbeth Reply

    Ga ik gebruiken voor de lessen op school! Dank je.

  • Avatar
    Margit – Oprichter Groen en gelukkig Reply

    Ik vond de film echt wel schokkend. Je kunt niet langer ontkennen wat er allemaal gebeurt voor onze kleding. Nu is het misschien een ver-van-je-bed-show en koop je toch dat ene shirtje. Voor mijzelf kon ik dat niet meer na het zien van deze film. Het is toch absurd dat er fabrieken instorten, met honderden doden als gevolg; of dat mensen hun kinderen niet meer kunnen zien; mensen ziek worden door vervuild drinkwater of kankerverwekkende bestrijdingsmiddelen voor katoen. Ik vind het heel triest en heb besloten dat ik hier niet langer aan mee wil werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.