Gys

Regelmatig kom ik bij Gys voor een lekkere lunch of om met vriendinnen bij te kletsen met een kop thee. Aangezien ik in het centrum woonde, was het logisch om naar de Gys op de Voorstraat te gaan. Nu ik verhuisd ben naar de andere kant van de stad, heb ik een goede reden om de vestiging op de Amsterdamsestraatweg te gaan ontdekken.

Ik vind het leuk om elke keer wat anders te proberen. Ik ben fan van het broodje gebakken pompoen en de gele smoothie, maar vandaag probeerde ik de groene smoothie. Daarbij had ik zin in zoet, dus koos ik de suikervrije en vegan cheesecake. De serveerster attendeerde me er voor de zekerheid op dat vegan dus kaasloze kaastaart betekent - in plaats van kaas gebruiken ze cashewnoten - maar ik wilde hem toch graag proberen. Nu weet ik dat ik toch te veel verknocht ben aan echte kaas.

Beiden Gysen hebben dezelfde menukaart en sfeer. Ook hebben beiden een terras, maar die op de Amsterdamsestraatweg heeft er net wat beter de ruimte voor.

Wat is het concept?

Alles wat bij Gys op de kaart staat is biologisch. Gys staat voor gezond en snel eten met aandacht bereid. Gys maakt zoveel mogelijk gebruik van streekproducten.

Welke sfeer vind je er?

Het restaurant is licht en modern. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, wat het warm en toegankelijk maakt.
Je kunt bij Gys terecht voor een bak koffie, lunch of snelle hap in de avond. Verwacht geen zaak met sterallures, het restaurant is heel laagdrempelig.
Hoewel er wat geroezemoes is op de achtergrond, kun je hier gemakkelijk je laptopje uitklappen om te werken. Daarna drink je een lekker (Utrechts) biertje.

Variatie op de kaart

Alles op de kaart is biologisch. Hoewel de kaart niet heel groot is, is er voor ieder wat wils. Vleeseters genieten van een stukje biovlees. Meer dan de helft van de kaart is vegetarisch. Ook veganisten kunnen terecht. De helft van de broodjes en álle toetjes zijn vegan. Voor je (chai)latte kun je kiezen voor amandel-, soja- of kokosmelk. Een aantal desserts is zonder geraffineerde suikers.

Smaak gerechten

De smaak is verrassend. Je eet hier anders dan anders. Gys heeft smaakvolle, creatieve gerechten op de kaart staan.

Prijs/ kwaliteit

Alle gerechten, ook de hoofdgerechten, zijn niet duurder dan €10. De prijs/ kwaliteitverhouding is super als je bedenkt dat alles biologisch is. Daarnaast is de grootte van de porties ruim voldoende.

Service/ bediening

De service is goed, hoewel de bediening wisselend is. Vooral als het druk is, wordt je wel eens vergeten. Wat heel fijn is, is dat je alles van de kaart de hele dag door kunt bestellen. Heb je bijvoorbeeld niet zoveel trek in de avond, dan mag je ook gewoon kiezen voor een broodje. Sommige gerechten kun je kiezen in een groot of een klein portie. Eet je liever thuis, dan kun je de gerechten ook afhalen. Verder is het mogelijk om om een doggybag te vragen.

Extra bonuspunten

Gys maakt gebruik van duurzame energiebronnen en de zaak wordt verlicht door middel van LED's. Zelfs de lampen die op gloeilampen lijken, blijken een nieuwe generatie LED lampen te zijn.
Er wordt gebruik gemaakt van groene schoonmaakmiddelen.
Al het afval wordt gescheiden. Het blijkt heel handig te zijn om twee restaurants in één stad te hebben. Gys gaat zoveel mogelijk bederf tegen door producten (met de bakfiets!) te verplaatsen naar de zaak waar het het meest gebruikt wordt.
De rietjes zijn biologisch afbreekbaar, de meeneemverpakkingen duurzaam geproduceerd, het toiletpapier en zeep zijn beter voor het milieu en de t-shirts die de medewerkers dragen zijn van biologisch katoen.

Schijnbaar worden er alweer volop nieuwe plannen beraamd voor een volgend project. Goed bezig Gys, we blijven graag op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.