Koken en eten met seizoensgroenten is goed voor je gezondheid en het milieu. Seizoensgroenten zijn supervers, er zitten meer vitamines en mineralen in en de milieubelasting is laag doordat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van energie voor het stoken van kassen en het vervoeren over lange afstanden van de voedingsmiddelen. Dit alles geldt uiteraard ook voor fruit. Bekijk hier de wintergroentenkalender.
Wintergroenten verkrijgbaar in december
Aardappelen
Andijvie
Boerenkool
Groene selderij
Knolselderij
Paddenstoelen
Pastinaak
Pompoen
Prei
Raap
Rammenas
Rode biet
Rodekool
Savooiekool
Schorseneren
Spruiten
Uien
Veldsla
Witlof
Witte kool
Wortelen
Wintergroenten verkrijgbaar in januari
Aardappelen
Knolselderij
Paddenstoelen
Pastinaak
Pompoen
Prei
Raap
Rammenas
Rode biet
Rodekool
Savooiekool
Schorseneren
Spruiten
Uien
Veldsla
Witlof
Witte kool
Wortelen
Wintergroenten verkrijgbaar in februari
Aardappelen
Groene selderij
Knolselderij
Paddenstoelen
Pastinaak
Pompoen
Prei
Raap
Rammenas
Rode biet
Rodekool
Savooiekool
Schorseneren
Spruiten
Uien
Veldsla
Witlof
Witte kool
Wortelen