Ik hou van gemakkelijk en lekker. Ik wil het liefst een optimaal resultaat in zo min mogelijk tijd. Herkenbaar? Dan moet je dit recept zeker uitproberen! Zo sta je op een druilerige middag lekker een uurtje te bakken. Voel je je meteen weer zen.
Vooraf
-
Bereiding
45 minuten
Portie
12 koekjes
Maaltijd
Snack
Benodigdheden
Mengkom
Mixer met deeghaken
Bakpapier
Ingrediënten
1 middelgrote zoete aardappel
260 gram volkoren meel (ik gebruikte speltmeel)
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
60 gram kokosolie
3 eetlepels agavesiroop
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Kook de zoete aardappel tot hij zacht is en laat afkoelen. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
3. Doe de bloem, bakpoeder, zout en kokosolie in de kom en mix het goed door elkaar.
Wanneer de olie toch nog te koud is, kun je het geheel even op de verwarming zetten.
4. De aardappel en agavesiroop doe je erbij en mis alles tot een mooi stevig deeg. Het laatste gedeelte gaat het gemakkelijkst met de hand.
5. Verdeel het deeg in 12 stukken, maak er balletjes van en leg ze op het bakblik. Druk de balletjes voorzichtig een beetje plat met je hand.
6. Bak de koekjes in 10-12 minuten tot ze licht verkleurd zijn.
De koekjes hebben ongeveer dezelfde structuur als scones. Heerlijk met een beetje jam.