Films die ertoe doen @ Movies That Matter Festival – winactie!

winactie-movies-that-matter-festival-18-26-maart-mensenrechten-den-haag-2016-amnesty-international-films

Van 18 tot en met 26 maart vindt in Den Haag de 17e editie van het Movies That Matter Festival plaats. Movies That Matter wil met een uitgebreid programma van zo’n 70 films aandacht geven aan mensenrechten. Dit doen ze met een mix van films uit alle windstreken, met fictie en documentaire, over de schending van privacy naast de deur en de strijd voor mensenrechten aan de andere kant van de wereld.

Naast films staan er masterclasses, talkshows en lezingen op het programma bij de MTM Academy. Ontmoet filmmakers of bijvoorbeeld de hoofdaanklager van het Joegoslaviëtribunaal. Koop op tijd je kaartje! Ook zijn er een aantal exposities in het kader van het Movies That Matter Festival.

 

Tipje van de sluier

Eind februari staat het hele programma op de website van Movies That Matter. De voorverkoop start op donderdag 3 maart. Hierbij alvast twee tips van films die jullie zeker moeten gaan kijken.

The True Cost
The True Cost is een baanbrekende documentaire over fast fashion en de gevolgen ervan. Het vraagt ons om er echt eens bij stil te staan: wie betaalt de prijs voor onze kleding? Heb je deze film nog niet gezien, dan is dit een unieke kans. Zondag 20 maart is er aansluitend na de vertoning namelijk een talkshow én modeshow met duurzame mode.

Tomorrow
Slotfilm van het festival. Hoopgevende handen-uit-de-mouwen-docu over hoe gewone mensen met weinig middelen een groot verschil kunnen maken. We zien hoe de zeer uiteenlopende projecten allemaal één ding gemeen hebben: lokale groepjes mensen die een alternatief systeem bieden voor een falend, alleen op groei gericht economisch model en zo trachten de macht te verminderen van megalomane, allesverslindende multinationals.

 

Kaartjes winnen?

In samenwerking met het Movies That Matter festival mogen we 2 vrijkaarten voor een film naar keuze weggeven!* Wil je kans maken, tag degene die je wilt meenemen.
Als je Groen en gelukkig en het Movies That Matter Festival nog niet hebt geliked op Facebook, is het lief als je dat nog even doet 🙂

* Met uitzondering van specials en besloten/ uitverkochte vertoningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.