Cosmetica shoppen bij de buren

groen-en-gelukkig-duitse-natuurlijke-cosmetica-ecologisch-tandpasta-logona-dr-hauschka-weleda-big-green-smile-badkamer

Welke vrouw houdt er niet van cosmetica? Ikzelf ben in ieder geval gek op smeerseltjes, scrubs en haarmaskers. Ik vind het wel zo fijn als het gezond is voor mij én de natuur, dus langzamerhand wordt mijn badkamer steeds groener. Zo kwam ik erachter dat onze oosterburen hier al veel meer kaas van gegeten hebben en dat veel fijne natuurlijke producten uit Duitsland komen. Mijn favo merken en producten:

 

Handzeep van Lavera

groen-en-gelukkig-duitse-natuurlijke-cosmetica-ecologisch-handzeep-lavera-zeep-keuken-badkamerIk vind het tof dat Lavera alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt en dit zoveel mogelijk biologisch doet. Er wordt extra rekening gehouden met de gevoelige huid en ze hebben zelfs een lijn die rekening houdt met allergische reacties van de huid. De producten worden niet op dieren getest. Mijn favoriete product is de handzeep. Omdat je regelmatig je handen wast (naast dat ze het sowieso zwaar te verduren hebben), hebben deze de meeste kans op uitdroging. Vooral in de winter hebben mijn handen hier last van, maar het is veel beter met de zeep van Lavera.

 

Nachtcrème van Weleda

groen-en-gelukkig-duitse-natuurlijke-cosmetica-ecologisch-nachtcreme-dagcreme-weleda-rosa-mosqueta-verzorgend-rimpels-voedend-hydraterend-vitaliserendAls dertiger moet ik toegeven dat de eerste lijntjes een feit zijn. Bummer, maar het is niet anders. Daarom werd het echt tijd om daar een middeltje voor te gebruiken. Ik ben van het luie type. In de ochtend neem ik niet echt de tijd om me heel uitgebreid te verzorgen, maar ‘s avonds is het toch fijn een ritueel te hebben. Na het reinigen van mijn huid smeer ik mijn gezicht lekker in met de Rosa Mosqueta nachtcrème. Hij is een beetje vettig, maar wanneer ik wakker word is hij ingetrokken, zonder dat ik zo’n vies vet kussen heb…

 

Haarolie van Apeiron

groen-en-gelukkig-duitse-natuurlijke-cosmetica-ecologisch-haarolie-no-poo-shampoo-conditioner-cremespoeling-voedend-kuur-masker-slap-haar-droog-badkamerEen tijdje heb ik geprobeerd om geen shampoo meer te gebruiken. Uiteindelijk viel me dat toch tegen, omdat ik mijn haar niet lekker vond ruiken en ben ik een natuurlijke shampoo gaan gebruiken. Terug naar de shampoo en conditioner tot ik haarolie cadeau kreeg. Voor mij werkt dit super. Ik heb verzorgd haar, maar het is niet meer zo slap als toen ik conditioner gebruikte. De olie moet je op droog haar aanbrengen, 10 minuten intrekken en daarna met shampoo eruit gewassen worden. Ik ga 10 minuutjes rommelen voordat ik onder de douche stap. Even je logistieke planning aanpassen, maar dan wil je niet meer terug.

 

Mascara van Dr. Hauschka

groen-en-gelukkig-duitse-natuurlijke-cosmetica-ecologisch-volume-mascara-dr-hauschka-waterproof-zwart-goede-mascara-smudgeproof-panda-ogen-lange-wimpersHet is jammer dat Dr. Hauschka wat aan de dure kant is, anders had ik allang meer producten uitgeprobeerd. Voor nu laat ik het bij de aankopen van make-up, aangezien ik daar meestal toch lang mee doe. Ik ben niet echt goed in make-up, maar ik ga zelden de deur uit zonder mascara. Ik vind mezelf gewoon heel kaal zonder. Sinds mijn ogen begonnen te irriteren, gebruik ik de volume mascara van Dr. Hauschka en ik ben er heel tevreden over. Voor waterproof mascara (wel zo handig met het Nederlandse weer), ben je bij Dr. Hauschka niet aan het juiste adres. Toch wegen de andere voordelen voor mij zwaarder.

 

Tandpasta van Logona

groen-en-gelukkig-duitse-natuurlijke-cosmetica-ecologisch-tandpasta-logona-logodent-kruiden-fris-salie-rozemarijn-badkamer-tanden-poetsen-tandenborstel-smaak-fluor-zonder-fluorideMensen die mij beter kennen, weten dat ik gek ben op rozemarijn. Ik wordt gewoon heel erg blij van de smaak. Ik was dan ook heel verrast om een tandpasta te vinden met rozemarijn (en salie). Mijn dag was gemaakt! Leuk weetje over het merk Logona is dat er ook wild geplukte planten worden gebruikt voor hun producten. Lekker back to basic. Ik vind de tandpasta wat aan de dure kant, bijna €9 voor 75 ml, maar je hoeft niet heel veel te gebruiken. Zeker als je, net als ik, elektrisch poetst.

 

Natuurlijk kun je een tripje plannen naar Duitsland om je favoriete producten in te slaan, maar je kan het jezelf ook gemakkelijk maken. Bij Big Green Smile hebben ze een superbreed assortiment (niet alleen Duitse producten) met natuurlijke en eco cosmetica en schoonmaakmiddelen.

 

Hebben jullie al Duitse cosmetica ontdekt?

2 Comments

 • Eva
  Eva Reply

  Gaan jullie ook naar Veganz? Veganistische supermarkten die in Duitsland zitten, ook in Berlijn volgens mij.

  • Avatar
   Margit Reply

   Goed idee! Ik zet hem op de planning voor ons komende Berlijn tripje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.