Kijktip: Tomorrow

Oplossingen laten zien, het vertellen van een feel-good verhaal... Dit kan zo maar de beste manier zijn om de ecologische, economische en sociale crises op te lossen. Na een extra oplage van het tijdschrift Nature, welke het mogelijke uitsterven van een deel van de mensheid voor het einde van de 21e eeuw aankondigde, gingen Cyril Dion en Mélanie Laurent, samen met een team van vier personen, onderzoek doen in tien verschillende landen om te achterhalen wat kan leiden tot deze ramp en vooral hoe dit te voorkomen.

Tijdens hun reis ontmoetten zij pioniers die opnieuw landbouw, energie , economie, democratie en onderwijs uitvinden. Door deel te nemen aan deze concrete en positieve acties die al werken, begonnen ze te ondervinden hoe de wereld van morgen eruit zou kunnen zien.

Tomorrow trailer

118 min, Cyril Dion en Mélanie Laurent, Frankrijk, 2015

Meer weten? Op de frisse website vind je meer informatie over de film, waar je hem kan zien en inspirerende dingen die je nú kunt doen. Individuele acties, gezamenlijke acties en politieke acties. Wat denk je van: Verander je buurt, dorp of stad in een moestuin. Stel je dat eens voor! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.