Koken en eten met seizoensgroenten is goed voor je gezondheid en het milieu. Seizoensgroenten zijn supervers, er zitten meer vitamines en mineralen in en de milieubelasting is laag doordat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van energie voor het stoken van kassen en het vervoeren over lange afstanden van de voedingsmiddelen. Dit alles geldt uiteraard ook voor fruit. Bekijk hier de herfstgroentenkalender.
Herfstgroenten verkrijgbaar in september
Aardappelen
Andijvie
Artisjok
Aubergine
Bleekselderij
Bloemkool
Broccoli
Chinese kool
Courgette
Groene selder
Knolselderij
Koolrabi
Kropsla
Paddenstoelen
Paprika
Pastinaak
Pompoen
Prei
Prinsessenbonen
Raap
Raapstelen
Radijs
Rammenas
Rode biet
Rodekool
Savooiekool
Schorseneren
Snijbonen
Spinazie
Spitskool
Spruiten
Tomaten
Uien
Veldsla
Venkel
Witlof
Warmoes
Witte kool
Wortelen
Herfstgroenten verkrijgbaar in oktober
Aardappelen
Andijvie
Bleekselderij
Bloemkool
Broccoli
Chinese kool
Courgette
Groene selder
Knolselderij
Paddenstoelen
Pastinaak
Pompoen
Prei
Raap
Rammenas
Rode biet
Rodekool
Savooiekool
Schorseneren
Spruiten
Uien
Veldsla
Venkel
Witlof
Witte kool
Wortelen
Herfstgroenten verkrijgbaar in november
Aardappelen
Andijvie
Groene selder
Knolselderij
Paddenstoelen
Pastinaak
Pompoen
Prei
Raap
Rammenas
Rode biet
Rodekool
Savooikool
Schorseneren
Spruiten
Uien
Veldsla
Witlof
Witte kool
Wortelen